images
O DDK

DDK je zajednički neprofitni poduhvat kompanije 5th dimension iz Sarajeva koja se bavi izradom softvera sa 25 godina iskustva i fondacije Centar za zastupanje građanskih interesa CPI iz Sarajeva, registrovane na državnom nivou 2009. godine.

Blog objave
image
Otvoren Nintendo park
17. Januar 2020
image

Promjenimo igru!

Kroz planirane aktivnosti: gaming centar, hacklab, makerspace, SF klub, radionice kreativnog pisanja, igraonice stolnih i kompjuterskih igara, audio, video i motion capture studio, predavanja i seminare u Digitalnom domu kulture nudimo mladima da kroz individualno učenje i rad u timovima uz mentore stječu praktična znanja, prepoznaju svoje interese i specijaliziraju se i rade u nekim od tehnika i disciplina potrebnim za razvoj interaktivnih online sadržaja, igara, aplikacija, platformi. Pružamo im mogućnost da za kratko vrijeme oni postanu ti koji će svojim vršnjacima ili narednim generacijama da prenose znanje i iskustvo. Eksperimentiramo sa metodama rada i učenja i nastojimo da ono što se dokaže u praksi formatiramo i omogućimo repliciranje bilo u redovnom obrazovnom sistemu, bilo u drugim sličnim centrima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Da bismo u tome uspjeli, gradimo mrežu partnera, pojedinaca i organizacija, iz privatnog i javnog sektora, iz zemlje, regije i svijeta, sa kojima ćemo zajedno mijenjati igru i ubrzavati pozitivne promjene u životu pojedinaca, zajednica i cijelog društva.

Pozivamo vas da se u tu igru uključite!